10 milliárdos támogatás a cégnek

Járműveit újítgatja a BKV

Döntően járműfelújításokra, korszerűsítésekre költi a BKV a fővárosi önkormányzattól idén esedékes 10 milliárd forintos tőkepótló támogatását - közölte Nyáry Krisztán, a városháza kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

2009.04.27 11:47MTI

Elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet támogatta annak a szerződésnek a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztését, amely a támogatásból megvalósuló beruházásokat részletezi. A tervezet szerint 4,6 milliárd forintot járműfelújításra, 2 milliárdot pedig infrastruktúra-fejlesztésekre, például a budavári sikló rekonstrukciójára fordítanának. 

A mozgólépcsők felújítására 500 millió forintot, az európai uniós támogatással megvalósítandó projektek önrészére pedig 600 milliót költenének. 

A tervezet 1,2 milliárd forintot javasol villamospálya-rekonstrukcióra, amelyből egyebek közt a 21-es, a 24-es és a 37-es villamos pályáját újítanák fel idén. 

Az MTI információi szerint a BKV mintegy 1,1 milliárd forintot kíván költeni a keretből a 2005-ben a 2-es metróra 37,1 milliárd forintért vásárolt járművek többletköltségére. A többletköltséget az indokolja, hogy a járműbeszerzési szerződést még 245 forintos euróárfolyamon kötötték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.