Havi 1 millió 424 ezer pendül ki a zsebből

Elbocsátották a BKV két főtanácsadóját!

Elbocsátotta két kiemelt főtanácsadóját Kocsis István, a BKV vezérigazgatója - írta az index.hu szerda délután. A BKV az MTI kérdésére megerősítette az elbocsátásukat.

2009.04.08 17:50MTI

Az internetes újság információi szerint Molnár László műszaki-gazdasági főtanácsadónak és Futó Sándor elnöki főtanácsadónak kellett távoznia a cégtől. Az index.hu szerint mindkét főtanácsadó alapbére havi bruttó 1 millió 424 ezer forint volt. Felmondás esetén a munkavállalót 12 havi átlagkereset illeti meg, amely meghaladhatja a 40 millió forintot is.

A BKV az MTI kérdésére megerősítette, hogy elbocsátották Molnár Lászlót és Futó Sándort, korábbi főtanácsadókat.

A BKV azzal magyarázta a tanácsadók szerződésének megszűntetését, hogy Kocsis István vezérigazgató csökkentette a tanácsadásra költhető összeget illetve a szervezeti egységekhez nem tartózó közvetlen vezetői tanácsadói munkaszerződések számát.

A BKV tájékoztatása szerint a tanácsadók nem kapnak végkielégítést. A cég folytatja a tanácsadói szerződések megszűntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.