Két cég jelentkezett a BKV busztenderére

40 darab alacsonypadlós buszt venne a BKV

Két cég jelentkezett a BKV busztenderére - erősítette meg Szilágyi Károly, a közlekedési cég szóvivője az MTI-nek az Utazó Kiskövet blog értesüléseit kedden.

2009.04.07 11:33MTI

Az Utazó kiskövet szerint az Alfa Busz Kft. és a belga Van Hool az a két cég, amely részvételi szándékát jelezte a tenderen. Szilágyi Károly csak a Van Hool részvételét tudta megerősíteni. A szóvivő elmondta, hogy a BKV által kiírt pályázat értelmében a cég mintegy negyven darab, alacsonypadlós, városi buszt vásárolna egymilliárd forint értékben. 

A kikötés az volt, hogy a buszok nem lehetnek idősebbek 10 évnél. A jelentkező cégek konkrét ajánlatot még nem tettek, a BKV előbb megvizsgálja a részvételi szándékukat jelző vállalatokat, ezután kezdődik a versenyeztetés - részletezte a szóvivő. 

A belga Van Hool - korábbi ajánlata szerint - összesen 32 darab AG 300-as, nyolcéves csuklós buszt adna, darabját húszmillió forintért

Ezek a buszok 300 ezer kilométert futottak, míg a BKV Volvo buszai három év alatt tettek meg 500 ezer kilométert - tette hozzá Szilágyi Károly. Ha minden a tervek szerint halad, akkor májusban kezdődhet az új buszok szállítása - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.