Gyenge minőségben gyártották le Makány ruháit

Nem tetszik a BKV dolgozóknak az új uniformis

Rossz minőségű formaruhákat szállított a BKV-nak a pályázaton nyertes EMEF Zrt; a nadrágok kiosztását már leállították - közölte a BKV egyik legnagyobb szakszervezetének elnöke szerdán az MTI-vel.

2009.05.13 16:30MTI

A legyártott és bemutatott darabhoz képest a munkavállalók között kiosztott formaruha anyagában sokkal rosszabb minőségű és a két ruha színe sem egyezik meg - mondta Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke. 

Hozzátette: a dolgozók folyamatosan arról panaszkodnak, hogy a ruha műszálas, beleizzadnak a vezetőfülkében, a konfekcióméretek pedig teljesen eltérnek. Volt olyan eset is, hogy az egyik dolgozó kezében maradt a gallér, mert nem volt rendesen megvarrva. 

Gulyás Attila a további panaszokat sorolva elmondta, hogy a nyári dzseki fémgombjai egy mosás után rozsdásak lesznek és nyomot hagynak a ruha szövetén, sok munkavállalónak pedig nem készült a méretében ruha annak ellenére, hogy az EMEF mindenkiről pontos méretet vett.
 
Kitért arra: a kiosztott nadrágokat egy ruhaipari szakértő is megvizsgálta, és megállapította, hogy az "etalon" és a legyártott ruha között jelentős minőségbeli különbségek vannak. 

A szakszervezeti vezető közlése szerint a 7700 emberre rendelt formaruhák 1.9 milliárd forintba kerülnek a BKV-nak, ezért a hétfőre kezdeményezett egyeztetésen a cégnek rá kell kényszerítenie a vállalkozót, hogy azokat megfelelő minőségben gyártsa le. 

A BKV a minőségi kifogásokra úgy reagált: lefolytatják a minőségellenőrzést, annak függvényében teszik meg a szükséges lépéseket. Ha a szolgáltatott formaruhák anyagával, minőségével vagy bármely más paraméterével kapcsolatban a vizsgálat hibás teljesítést állapít meg, a szerződés biztosította minden lehetőséggel élni fognak annak érdekében, hogy a meghatározott minőségű szolgáltatást nyújtsa az EMEF Zrt. - olvasható a cég közleményében. 

Mint írták, a szerződés alapján lehetőség van javításra, cserére vagy hibás teljesítési kötbér, illetve meghiúsulási kötbér érvényesítésére, de akár a szállítás azonnali leállítására vagy a szerződés rendkívüli felmondására is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.