A munkabeszünetés alatt 24 óráig utazhatnak

Elfogadják a MÁV-bérleteket néhány BKV-járaton pénteken

Elfogadják a MÁV-bérletet a főváros közlekedési társaságának járatain a pénteki LIGA-sztrájk ideje alatt; a bérleteket csak a pályaudvarok közelében működő mintegy 55 vonalon és a metrón lehet használni - közölte Szilágyi Károly, a BKV szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

2009.05.07 15:06MTI

A BKV és a MÁV-Start megállapodása alapján a kétheti, havi, valamint 30 napos vasúti bérlettel és MÁV arcképes igazolvánnyal rendelkező utasok pénteken 0 órától 24 óráig utazhatnak a BKV kijelölt járatain - mondta.

Szilágyi Károly beszélt arról is, hogy a BKV jármű-átcsoportosítással készül a pénteki LIGA-sztrájkra és az emiatt esetleg megnövekedő utasforgalomra.

A cég szóvivője kiemelte, hogy a BKV szakszervezetei nem vesznek részt a pénteki munkabeszüntetésben, viszont azt nem tudják kizárni, hogy "néhány munkavállaló mégis csatlakozik a kezdeményezéshez, ám ez várhatóan nem okoz majd problémát a közösségi közlekedésben".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.