Pszichológiai szakértő vizsgálja a gyereket

Tatárszentgyörgyi gyilkosság - a kislány egy rendőrt látott az elkövetők között?

Igazságügyi pszichológiai szakértő vizsgálja a tatárszentgyörgyi tragédiában súlyosan megsérült kislányt - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön az MTI-vel.

2009.03.28 11:08MTI

A rendőrség közleménye hangsúlyozta, hogy a hatéves gyermek igazságügyi pszichológiai szakértői vizsgálatára az erre vonatkozó törvényben meghatározottak betartásával kerül sor.

A vizsgálatot igazságügyi szakértő végzi az erre speciálisan kialakított helyiségében, "külső objektív körülmények" kizárásával
- tudatta az NNI. Hozzátették: a gyermeket a rendőrség - állapotára, az átélt traumára, valamint az orvosi kezelésére való tekintettel - még nem hallgatta meg.

Más családtagok kihallgatását az NNI csütörtökön nem tervezte - írták. A rendőrség - mint írták - a sajtóban elterjedt hírekre reagálva közölt részleteket a nyomozásról, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva mást nem kívántak nyilvánosságra hozni.

Az MTI-vel csütörtökön reggel Mohácsi Viktória SZDSZ-es európai parlamenti képviselő azt közölte, hogy a rendőrség a nap folyamán szabálytalanul tart kihallgatást a tatárszentgyörgyi gyilkosság nyomozásához köthetően.

Közlése szerint a család ügyvédjét csak Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter utasítására engedték be, miután hozzá fordult segítségért.

A liberális politikus azt is elmondta, hogy a kettős gyilkosság szemtanúja, az áldozat kislánya korábbi kihallgatásán azt vallotta, hogy a bűncselekmény elkövetésekor egy rendőrt látott a támadók között.

Február 23-ára virradóra a Pest megyei Tatárszentgyörgy cigánytelepén, az utca utolsó házában eddig tisztázatlan körülmények között, feltehetően Molotov-koktéltól gyulladt ki egy háromgyermekes család háza, és a tűz elől menekülőkre ismeretlenek rálőttek, aminek következtében a 27 éves Csorba Róbert és ötéves kisfia, Robi életét vesztette, a család hatéves kislánya súlyosan megsérült.

Az országos rendőrfőkapitány tízmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság ügyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.