Az intézmények tehetetlenek

Állami gondozottakból prostituáltak?

Behálózzák a stricik az intézetis lányokat, az intézmények szinte tehetetlenek. A lányok fele "érintett". A stricik pedig jó eséllyel soha nem kerülnek bíróság elé.

2008.12.09 07:45Népszabadság, hirado.hu

Tudatosan keresik és hálózzák be az intézetben élő lányokat a kerítők, hogy aztán prostituáltként dolgoztassák őket - írja a Népszabadság. 

B. Aczél Anna, a Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon (az ország egyetlen lányoknak fenntartott javítóintézete) igazgatója elmondta: képtelenek konkurálni azzal, amit a kerítők adnak vagy ígérnek. 

A lányok látják, hogy az a társuk, aki eltűnt egy stricivel néhány hétre, teli szatyorral, márkás holmikkal tér vissza, azt gondolják, milyen jó neki, és követik a példáját. Az igazgatónő becslése szerint a lányok fele érintett. B. Aczél Anna 15 éve dolgozik az intézetnél, azt mondja: még soha nem volt ennyire fertőzött a létesítmény. 

Életidegen az emberkereskedelemről szóló törvény - mondta Kiripovszky Csaba rendőr százados, a Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem elleni osztályának munkatársa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.