16 éves lányt raboltak el

Papírfecnin kért segítséget egy prostitúcióra kényszerített magyar lány Olaszorszában

Az észak-olaszországi Bresciában fiatal prostituáltakat futtató, bűnszövetkezetben tevékenykedő három magyart és egy románt tartóztatott le az olasz rendőrség, amely ugyanakkor kiszabadított egy 16 éves magyar lányt a banda kezei közül - jelentette a Virgilio Notizie olasz hírportál.

2008.07.28 19:00MTI

Egy rendőrjárőr július 18-án bukkant az utcán egy papírra firkált, kétségbeesett segélykérő üzenetre, amelynek nyomán sikerült felgöngyölíteni a hálózatot. A papírhoz egy fiatal lányt szexuális pózokban ábrázoló fotókat mellékeltek.

A szöveg elárulta, hol található - nagykorú nővére papírjaival - a fiatalkorú prostituált. A szállodában további örömlányokra bukkantak a rendőrök, s azok elmondták, hogy Magyarországról, Debrecenből érkeztek Bresciába. Egy magyar házaspár Debrecenben azt ígérte nekik, hogy felszolgálóként dolgozhatnak egy bárban, amikor azonban az olasz városba érkeztek, a futtatók fenyegetésekkel és erőszakkal, kíméletlenül prostitúcióra kényszerítették őket, jövedelmüket pedig elvették tőlük. A 16 éves lány a Virgilio Notizie értesülése szerint elmondta a rendőröknek, hogy fél év alatt mintegy 60 ezer euró (csaknem 14 millió forint) keresményt adott át futtatóinak.

Egyszer sikerült megszöknie tőlük, de a banda tagjai utána mentek Magyarországra és visszavitték Bresciába. A lány szavait megerősítette egyik társa, aki július 20-án hajnalban ugyanattól a bűnszövetkezettől szökött meg és jelentkezett az olasz rendőrségen. Vallomásaik alapján az olasz rendőrök a napokban letartóztatták a Bresciában élő D.-házaspárt, őrizetbe vettek továbbá két másik magyar és egy román állampolgárt.

Az öt őrizetbe vett személy közül csak egy magyart bocsátottak szabadon, ellene is folytatódik azonban a nyomozás. Az üggyel kapcsolatban a hétvégén a rendőrök elrendelték a bresciai Enigma lokál bezárását - kiderült, hogy ebben az intézményben tucatnyi román prostituált tevékenykedik, a bárban szerzett ismeretségeket a szomszédos hotelben kamatoztatva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.