Családi vita

Tíz év börtönre ítéltek egy zalaegerszegi nőt, mert leszúrta a férjét

A vádlott és férje több pohár bor elfogyasztása után szólalkozott össze közös zalaegerszegi otthonukban. Felnőtt fiuk csendre intette őket, de a nő egy késsel hadonászva indulatosan elzavarta őt.

2015.06.29 18:23MTI

Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék hétfőn nem jogerősen egy 48 éves asszonyt, aki tavaly júniusban, közös italozás után késsel megszúrta a férjét, és olyan súlyos sérülést okozott, hogy a férfi a kórházban meghalt - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Beznicza Árpád felidézte, hogy a vádlott és férje több pohár bor elfogyasztása után szólalkozott össze közös zalaegerszegi otthonukban. Felnőtt fiuk csendre intette őket, de a nő egy késsel hadonászva indulatosan elzavarta őt.

A házaspár ezután dulakodni kezdtek, és a nő egy hét centiméteres pengéjű késsel mellkason szúrta a férfit. A történtek után azzal hívta fel a mentőket, hogy a férje saját magát szúrta meg. A mentők újraélesztették a férfit, majd kórházba vitték, de a kórházban meghalt.

A tárgyaláson a vádlott nem ismerte el a felelősségét, a vallomását többször is megváltoztatta. A szakértői vélemények azonban egyértelműen kizárták, hogy a férfi önmagát szúrta volna meg, és azt is, hogy "beleszaladt" volna a késbe.

Vádbeszédében az ügyész arra is hivatkozott, hogy a tanúvallomások szerint mindennapos volt a veszekedés a házaspár otthonában, és a nő volt a hangosabb, agresszívebb. A bíróság végül bizonyítottnak találta a szándékosságot.

A törvényszék tíz év börtönbüntetésre ítélte a 48 éves asszonyt. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő és a vádlott fellebbezett ellene.

A bíróság elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.