Dupláztak

Karddal mentek rendőrre: "Megdöglötök!"

Kétszer is karddal szegültek ellen a rendőri intézkedésnek januárban Érden, a két ügy gyanúsítottjai ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat.

2014.08.15 10:27MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla a bűncselekményeket ismertetve elmondta: január 25-én a Pilisi Parkerdő Zrt. erdésze falopást jelentett be, az ezzel gyanúsíthatók lakására tizenegy rendőr ment ki. A házban lakók az udvarra futottak és obszcén szavakat ordítva fenyegették őket. Két férfi egy-egy karddal a kezében a kerítésen keresztül a rendőrök felé szurkált, egyikük egy hatalmas kővel is megcélozta őket.

Az egyre veszélyesebb helyzet miatt lezárták a helyszínt, majd a Terrorelhárítási Központ (TEK) előállította a gyanúsítottakat. A két férfit azóta előzetes letartóztatásba helyezték, és most csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat az ügyészség.

A másik, hasonló ügy január 28-án történt: egy érdi férfi az udvaráról kövekkel és égő ronggyal dobálta szomszédja házát. A helyszínre kivonuló hét rendőr felszólította cselekménye abbahagyására, és mivel ezt nem tette meg, bemászott az udvarára, hogy elszámoltassa. Az akkor már a lakásban lévő férfi szamurájkarddal a kezében rohant ki, és rátámadt a rendőrökre, miközben azt kiabálta, hogy „megdöglötök”.

A rendőröknek végül sikerült a földre vinniük, majd előállítaniuk a gyanúsítottat, akit utóbb szintén előzetes letartóztatásba helyeztek. Ellene is felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat. Mindhárom gyanúsított esetében börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség – közölte Gyugyi Csilla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.