Idegesítette a nagy zaj

Szamurájkarddal akarta elcsendesíteni a szomszédot

Egy darabig szótlanul tűrte a szomszédból érkező zajokat, ám egy idő után úgy döntött a férfi, hogy megpróbálja meggyőzni a tulajdonost a halkabb felújítás előnyeiről... - egy szamurájkarddal.

2014.06.18 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Jennifer Ellison

Felújításba kezdett egy 29 éves bécsi férfi, ám szomszédja nem viselte túl jól az ezzel járó zajokat, ezért úgy döntött, "meggyőzi" az átalakítást végzőket a csendesebb élet előnyeiről. Ehhez azonban nem túl szokványos módszert választott, ezért most bíróság előtt kell felelnie a tettéért.

A 27 éves férfi ugyanis az egyre inkább elharapódzó vitát egy szamurájkarddal próbálta elvágni. A nézeteltérés múlt év decemberében kezdődött, amikor a 29 éves lakó a testvére segítségével hozzálátott a felújításhoz, és ez időnként elég nagy zajjal járt. Egy napon aztán a fiatalabb szomszéd állítólag két szamurájkarddal a kezében állított be a lakásba, amiket a feje fölé tartott és hadonászás közben próbálta rávenni a két testvért, hogy hagyják abba a munkákat.

Ők azonban inkább a telefonért nyúltak és felhívták a rendőrséget. Amikor a tisztek kiérkeztek és bekopogtak a későbbi vádlott ajtaján, ő a karddal a kezében nyitott ajtót, a házkutatás során pedig macheték és egy számszeríj is előkerült - számolt be az Austrian Times című osztrák hírhonlap. A per folytatódik, mert a meghallgatást az újabb bizonyítékok benyújtásáig elnapolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.