Erőszakos, többszörös visszaeső

Halálos késelés miatt életfogytiglanra ítéltek egy hajléktalant

Tavaly januárban több tucat késszúrással megölt egy győri nyugdíjast, majd számos értéktárgyát magával vitte, eladta, az értük kapott pénzt pedig elitta.

2014.07.10 14:15MTI
Freedigitalphotos Simon Howden

A másodfokú bíróság ezzel lényegében helybenhagyta a Győri Törvényszék február végi döntését, amely szerint Király Richárd legkorábban harminc év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.

A győri nyugdíjas és a hajléktalan férfi tavaly januárban együtt italozott a sértett lakásában, közben azonban összevesztek. A Zólyomi Csilla tanácsvezető bíró által kihirdetett ítéletben emlékeztettek arra, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés elkövetője 28 sérülést okozott áldozatának. Az ítélőtábla kiemelte, nem láttak lehetőséget határozott idejű szankció kiszabására. A vádlott többször volt büntetve, erőszakos, többszörös visszaesőként is, de a korábban alkalmazott, határozott idejű szabadságvesztések nem érték el a céljukat.

Az elsőfokú ítélet február 21-ei kihirdetésekor Köszler Ferenc bíró úgy minősítette a történteket, hogy az mészárlás volt. Utalt arra is, hogy a konyhakéssel okozott sérülések közül négy a hátán érte az áldozatot, és a haláláig tartott a szurkálás. A vádlott később ugyan beismerte tettét, megbánást tanúsított, de utóbbi jelentős része önsajnálat volt. Hozzátette: az áldozatot talán akkor sem lehetett volna megmenteni, ha bemosakodott orvoscsapat van a helyszínen. Utalt arra is, hogy a tettes, észlelve, hogy áldozata nem lélegzik, előbb ágyterítővel letakarta a tetemet, lefürdött, majd ruhát, tévét, mobiltelefont magához véve távozott. A tévét eladta, a bankkártyával pedig megpróbált pénzt felvenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.