60 napja lett volna írásba foglalni az ítéletet

Fegyelmi eljárás indul a romagyilkosságok bírája ellen

Fegyelmi eljárást kezdeményezett a Budapesti Környéki Törvényszék elnöke a romagyilkosok perének tanácsvezető bírája ellen, amiért Miszori László bíró a jogszabályban előírt maximum 60 nap helyett közel 11 hónap alatt sem foglalta írásba az elsőfokú ítéletet.

2014.07.09 08:09MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Népszabadság információja szerint az eljárás megindítása óta ugyan elkészült a részletes jogi indoklással együtt mintegy 880 gépelt oldalnyi terjedelmű verdikt, a fegyelmi ügyben eljáró Fővárosi Ítélőtábla illetékes bírája azonban - a folyamatban lévő ügyre való tekintettel - nem nyilatkozott arról, hogy mindez miként befolyásolja a fegyelmi eljárást.

Miszori László fegyelmi ügyben a döntés őszre várható - írja a Népszabadság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.