Közös nevező

Bebörtönzik a HIV-fertőzött férfit, ha egészséges nővel szexel

Ítélet született Magyarország első HIV-perében: óvszerrel sem közösülhet egészséges nővel a felfüggesztettet kapott HIV-pozitív férfi.

Elképesztő képek: hogyan téríti el a HIV az immunrendszert >>> képgaléria

2013.09.06 13:08ma.hu

Nyolc év huzavona után első fokon elítélte a bíróság K. Zoltánt (35) Magyarország első HIV-perében - írta a Blikk. A férfi 10 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, mert megfertőzött két nőt a betegséggel, ám két évre felfüggesztve.

Az ítélet része az is, hogy K. Zoltán ezentúl akkor sem szexelhet egészséges nővel, ha előtte szól neki, hogy fertőzött – tehát még óvszerrel sem közösülhet egészséges emberrel. Ha mégis megteszi, azonnal börtönbe kell vonulnia.

K. Zoltánt nyolc évvel ezelőtt perelte be volt felesége, K. Judit és korábbi partnere, Gabriella. A két nő azzal vádolta a férfit, hogy szándékosan fertőzte meg őket HIV-vírussal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.