Hamis okmányok stb.

Osztrák rendőrökkel közösen fogtak el román bankkártyacsalókat Budapesten

A KRNNI munkatársai a házkutatás során számítástechnikai és kommunikációs eszközök mellett bankkártya hamisításhoz szükséges technikai eszközöket és nyersanyagokat is lefoglaltak.

2013.08.09 13:12MTI

Az osztrák rendőrséggel közös akció keretében fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KRNNI) munkatársai egy internetes csalásokra és bankkártyás visszaélésekre szakosodott nemzetközi bűnszervezet két román tagját augusztus 6-án, Budapesten. A bűnszervezet tagjai hamis okmányokkal nyitottak bankszámlákat különböző országokban, amelyeket részben internetes aukciós csalásokra, részben pénzmosásra használtak. A társság bankkártya adatok megszerzésével is foglalkozott, majd az adatokkal klónkártyákat hoztak létre, amelyekkel aztán vásároltak.

A KRNNI munkatársai a házkutatás során számítástechnikai és kommunikációs eszközök mellett bankkártya hamisításhoz szükséges technikai eszközöket és nyersanyagokat is lefoglaltak. Az európai elfogatóparancs alapján körözött két román állampolgárt előállításukat követően őrizetbe vették, velük szemben a további eljárást az Osztrák Rendőrség folytatja le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.