Bankkártyaadatokat másoltak

Épp buherálták az automatát, amikor nyakon csípték őket

Adatmásoló eszközt szerelt fel egy pénzkiadó automatára két férfi, amikor elfogták őket. A férfiakat áprilisi adatlopásokkal is gyanúsítják - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a rendőrség honlapján.

2012.10.30 14:44MTI

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a Budapest belvárosában elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, kihallgatták, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak velük szemben.

A nyomozás eddigi adatai szerint a magyar állampolgárságú gyanúsítottak egy elkövetői kör tagjai; adatmásoló eszköz segítségével már korábban is megszereztek bankkártyaadatokat. Egy áprilisi, ismertté vált eset során a két férfi által lemásolt adatok birtokában bűntársaik Chicagóban különböző összegeket emeltek le gyanútlan ügyfelek számláiról - írták a közleményben.

Akkor hat esetben rendelt el nyomozást a XIV. kerületi rendőrkapitányság a húsvéti hétvégén megcsapolt magyar bankszámlák ügyében.

A nyomozóhatóság előterjesztésére a gyanúsítottakat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.