Paypal-hiba miatt a világ leggazdagabb embere lett

Hibázott a bankkártya, kvadrilliárdos lett az árverező férfi

A világ leggazdagabb emberévé vált egy férfi, aki nem csinált mást, mint amit eddig is: online kereskedésből próbált egy kis pénzhez jutni. A fizetési gépezetbe azonban hiba csúszott... egy rövid időre.

2013.07.18 09:24ma.hu

17 számjegyű összeg jelent meg egy férfi bankszámláján, amikor ellenőrizni akarta a szokásos internetes eladásaiból befolyt egyenleget. Rövid időre a világ leggazdagabb emberévé vált, ám nem sokáig örülhetett, a hiba okát a bankkártyás fizetési rendszer üzemeltetője hamar korrigálta és az egyenleget lenullázta - számolt be a Daily Mirror című lap.

A New York állambeli Delaware-ben élő Chris Reynolds rendszeresen kereskedik a legnagyobb internetes webáruházon keresztül, veterán autókhoz vesz és ad el kisebb kiegészítőket. Az összegek, amelyeket a PayPal rendszerű kártyájával egyenlít ki, átlagosan havi 20-24 ezer forintnak felelnek meg, így aztán érthető a meglepetése, amikor egy nap belépve a bankja oldalára azt látta: 92.233.720.368.547.800 dollárja van.

Fotó: freedigitalphotos.net

"Először arra gondoltam, bekerültem a kvadrillionosok táborába. Egyébként nagyon felelősségteljes ember vagyok, ezért először is a szerzett pénz utáni adót fizettem volna be" - mondja az 56 éves, háromgyermekes apuka. Aztán megvette volna a kedvenc baseball-csapatát - árulta el.

De az álmai hamar szertefoszlottak, mert a hibát - melynek pontos okát nem részletezte a bank, illetve a PayPal rendszer üzemeltetője - gyorsan korrigálták és nem sokkal később Reynolds úr számláján ismét nullás egyenleg látszódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.