63 millió dolláros kárt okozott

Börtönbüntetés Seattle-ben egy holland bankkártyahacker ellen

Tizenkét évi börtönbüntetésre ítéltek pénteken az egyesült államokbeli Seattle-ben egy holland hackert, aki egy banda tagjaként az interneten értékesített több mint 100 ezer bankkártyaszámot, és ezzel a nyomozók becslése szerint összesen 63 millió dolláros kárt okozott.

2013.02.02 17:58MTI

A 22 éves David Schrootent - akit a hackerek világában Fortezzának hívnak - Romániából adták ki az amerikai hatóságoknak. Novemberben bűnösnek vallotta magát számítógépes kalózkodásban, banki csalásban, személyes adatok eltulajdonításában.
   
"Hackerek által ellopott több mint 100 ezer bankkártyaszám értékesítésével a vádlott nagyban hozzájárult egy nyereséges feketepiac kialakításához" - közölte Jenny Durkan, Washington szövetségi állam illetékes államügyésze. Azt a hackert (a 21 éves, marylandi illetőségű Christopher Schroebelt), aki ellopta a bankkártyaszámokat, hét évi börtönbüntetésre ítélték már korábban. A következő pedig, akit bíróság elé állítanak, a bűnbanda vezetője lesz - tette hozzá az ügyész közleményében.
   
Schroebel úgy szerezte meg a bankkártyaszámokat, hogy számítógépes tolvajkódot telepített különböző kereskedelmi cégek pénztárgépeibe - közölték ügyészek. Jim Helminski seattle-i titkosszolgálati tiszt szerint amerikai bankokat és több tízezer ügyfelüket károsították meg a bandatagok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.