Két héten belül ez volt a második eset

Kormányellenes hackerek feltörték az iraki kormányfő honlapját

Internetes kalózok feltörték Núri al-Máliki iraki miniszterelnök hivatalos honlapját.

2013.02.02 15:33MTI

 Helyére egy olyan oldalt tettek, amelyen zsarnoknak nevezték és Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hasonlították őt, a háttérben pedig fekete ruhás, gyászoló asszonyok voltak láthatók.
   
Irakban hetek óta tartanak a síita Núri al-Máliki kormányfő elleni szunnita tüntetések. A szunniták sérelmezik, hogy a síiták uralta kormány hátrányos helyzetbe hozza felekezetüket. De elégedetlenek a síiták is, és feszültség van a bagdadi központi kormány és az autonóm kurd régió kormánya között is.
   
"Bassár el-Aszad sorsára akarsz jutni? Bassárnak és diktatórikus rendszerének vége, közel a győzelem, ha Isten is úgy akarja. Isten áldja meg az iraki népet a zsarnoki hatalommal szemben!" - írta az oldalra a magát "Kuvaiti Hackercsoportnak" nevező kalóz vagy kalózok, párhuzamot vonva a szíriai polgárháború és az iraki helyzet között. Az oldal több órán keresztül foglalta el a kormányfő hivatalos oldalának helyét, mígnem levették. Az elmúlt két hétben ez volt a második eset, hogy Máliki honlapját feltörték.
   
A miniszterelnök szóvivője az AFP érdeklődésére azt mondta: tud az incidensről. "Megpróbáljuk helyreállítani a honlapot, de a probléma nem a szöveg levétele, hanem az, hogy hogyan védjük meg a weboldalt a hasonló támadásoktól" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.