Egy nő, két férfi

Lopott bankkártyákat használtak több miskolci üzletben

A kártyát az üzlet terminálja elutasította. A napokban több hasonló jellegű tranzakcióról is érkezett bejelentés a város különböző pontjairól.

2013.06.25 16:37MTI

A napokban több miskolci üzletben is bűncselekményből származó bankkártyákkal próbáltak meg fizetni ismeretlenek. Az ügyben utóbb három embert elfogtak.

Egy miskolci ruházati üzletben más személy nevére kibocsátott, tőle korábban eltulajdonított bankkártyával több mint 100 ezer forint értékű vásárlást kísérelt meg az akkor még ismeretlen elkövető. A kártyát azonban az üzlet terminálja elutasította. A napokban több hasonló jellegű tranzakcióról is érkezett bejelentés a város különböző pontjairól.

Az ügyeket hétfőn a rendőrség egyesítette, miután azonosították az elkövetőket, egy tiszalúci nőt és két ongai férfit, akik vásárlásaikkor mások bankkártyáit használták fel, több esetben sikeresen. A rendőrség készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaéléssel gyanúja miatt indított eljárást ellenük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.