Hamis házkutatási papírok, rendőri igazolvány

Megkezdődött az álrendőr rablók büntetőpere

A vádirat ismertetésével hétfőn megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken annak a 14 fős társaságnak a büntetőpere, amelynek tagjai rendőri intézkedést színlelve követtek el rablásokat.

2013.06.24 13:33MTI

Az ügyészség jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja őket. Az elsőrendű vádlott, Cs. János és 13 társa 2011 augusztusától követett el sorozatosan rablásokat, egyebek mellett a fővárosban, Gyálon és Szigetszentmiklóson.

A megtámadni szándékozottak személyét információik, tippek alapján választották ki, de az is előfordult, hogy saját ismeretségi körükből szemeltek ki valakit. Rablásaikat kommandós vagy rendőri egyenruhában, police feliratú öltözékben, hamis házkutatási papírokat, rendőri igazolványt használva hajtották végre, sok esetben maroklőfegyvernek látszó gázpisztollyal fenyegetőzve.

Az áldozatok között voltak olyan vietnámi, kínai árusok, akiknek lopott árut értékesítettek, hogy azt követően "rajtuk üthessenek", és házkutatás címén készpénzt, értéktárgyakat vigyenek el. Másnál uzsoratevékenység címén tartottak házkutatást. Előfordult olyan eset is, amikor egy idős asszonyt azzal az ürüggyel raboltak ki, hogy az olasz rendőrség kérésére az unokaöcs bűncselekménye miatt foglalják le a pénzét.

Elfogásukkor is éppen egy újabb rablásra készültek.

2011 októberi kézre kerítésükig több tízmillió forintot zsákmányoltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.