Óvatosan a szexoldalakkal!

Álrendőrök büntettek - ezrek fizettek pornóbírságot

Ezrek fizettek szó nélkül bírságot, amikor megkapták a rendőrségtől a felszólítást, csak a sokadik felhasználó emelt panaszt, ekkor derült ki, hogy valójában csalók szedik a pénzt.

2012.09.12 09:29ma.hu

Pornóoldalak látogatásáért szabott ki büntetést a stockholmi rendőrség, pontosabban egy olyan szélhámoscsoport, amely a svéd hatóság nevében küldött levelet több ezer internet-felhasználónak. A címzettek többsége szó nélkül fizetett, nemcsak azért, mert valóban elkövette a levélben szereplő "szabálysértést", de jobbnak látták nem bolygatni az ügyet a bírósági hercehurca elkerülése miatt.

Több millió svéd koronát zsákmányoltak így a csalók, mire az egyik felhasználó úgy döntött, fellebbez a határozat ellen. Ekkor tudta csak meg a rendőrség, hogy a nevükben valaki keményen bírságolja az élvezkedőket. Azonnal nyomozást indítottak és leleplezték a csalókat, de a thelocal.se című svéd hírportál értesülései szerint legalább 1500, de akár 3 ezer svéd is áldozatul eshetett a szélhámosoknak, akik között nemcsak svéd, de svájci és liechtensteini elkövetők is voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.