Valódi rendőrök keresik a trükkös tolvajt

Álrendőr vette el a rokkant bácsi pénzét

Rendőrnek adta ki magát az a 30 év körüli férfi, aki több tízezer forintot csalt ki egy mozgássérült, kerekesszékkel közlekedő idős személytől.

2012.04.06 13:59ma.hu

Az eset március 27-én, a déli órákban történt, amikor is a gyanútlan férfi ajtót nyitott a váratlan látogatónak. A minden hájjal megkent tolvaj az ajtón belépve egy üres igazolványtartót mutatott fel, melynek elején a „rendőrség” felirat szerepelt. A férfi egy jól kitalált mesével állt elő, azt mondta, hogy a helyi rendőrségről érkezett, mivel az idős bácsi fiát bevitték a kapitányságra, ugyanis sok pénzt találtak nála, melynek eredetét nem tudta igazolni.

Ezt követően a lakásban tartott pénz után érdeklődött, mire a rokkant bácsi bekísérte a szobába, s megmutatta neki, hol tartja otthonában a megtakarított pénzét. Át is adott számára 40.000 Ft-ot, mivel az álrendőr azt állította, hogy ezt az összeget az üggyel kapcsolatosan le kell foglalnia. Még körülbelül fél óráig beszélgettek, majd a mozgássérült férfi jóhiszeműségét kihasználva távozott a több tízezer forinttal.

A trükkös tolvaj után nagy erőkkel nyomoz a rendőrség, ellene kisebb értékre elkövetett lopás miatt eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.