209 tő

Egy kisebb rétnyi kannabiszt foglaltak le Szentmártonkátán

209 tő kendert foglaltak le pénteken egy szentmártonkátai lakás pincéjében, a rendőrség két férfit őrizetbe vett - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

2013.07.07 10:22MTI

A Nagykátai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást M. Attila szentmártonkátai és P. Gábor András budapesti lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján M. Attila az elfogása napjáig jelentős mennyiségű marihuánát termesztett, amelyből P. Gábor Andrással együtt rendszeresen fogyasztott is.

A közlemény szerint a két férfi M. Attila lakásának pincéjében marihuánatermesztésre alkalmas helyiséget alakított ki szellőztető-, fűtő-, és világító berendezésekkel. Pénteki elfogásukkor a rendőrség 209 tő kannabisznövendéket, 130 tő learatott kendert, valamint három tő, egy méter magasságú kannabisz növényt foglalt le. Az előzetes igazságügyi szakértői vélemény szerint a növények a hatóanyag tartalmuk alapján kábítószernek minősülnek.

Az ügyben a további eljárást igazságügyi szakértők bevonásával a Nagykátai Rendőrkapitányság folytatja le, valamint előterjesztést tettek a két gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.