Járták a temetőket - bíróság elé áll a trió

Még a Krisztus-szobor fejét is levágták a flexszel

Jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelhetnek vádat azzal a három, előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben, akik több síremléket megrongáltak januárban Tatán és környékén.

2013.05.28 14:38Havariapress

Január 23-án lopták el Tatáról Flóris Benő bronz mellszobrát a néptanító síremlékéről. A bronzszobrot a tolvajok lefeszítették a talapzatról, flex segítségével feldarabolták, majd egy tatabányai színesfém-felvevőhelyen értékesítették.

A tatabányai rendőrök a telephely ellenőrzésekor találtak rá az akkor még nem azonosított szobormaradványra. Két nap múlva tettek feljelentést a szobor eltűnése miatt, a feljelentésről a tatabányai nyomozók is tudomást szereztek, így derült ki, hogy az ellopott szobrot találták meg a telephelyen.

A tatai nyomozók pár nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőket, majd el is fogtak egy 21, egy 22 és egy 25 éves férfit. A gyanúsítottak kihallgatásukon beismerő vallomást tettek. Beszámoltak arról is, hogy öt környékbeli temetőből is elloptak különböző tárgyakat. A kocsi temetőből egy krisztusszobrot loptak el, melynek levágott fejét a nyomozók az egyik gyanúsítottnál tartott házkutatás során meg is találtak.

A három férfit őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A Tatai Rendőrkapitányság a napokban lezárta a nyomozást, a ügyet vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.