Azt hitték, hogy elvihetik

Flexszel darabolták a sínt a balatonalmádi tolvajok

Május 11-én, pénteken délelőtt egy csajági lakos jelentette be telefonon a Balatonalmádi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy két férfi a vasútátkelőnél lopja a sínt.

2012.05.15 15:55ma.hu

A járőrök kiérkezéséig visszatartott elkövetőket előállították, majd kihallgatták a rendőrök. A bűncselekmény elkövetését elismerték, de „azt hitték”, hogy a két, 24 méteres, már rozsdásodó sín darab gazdátlan.

Az előző nap terepszemlét végzett 19 éves fiatal férfi jól megnézte a MÁV Zrt. által beépítési céllal korábban odahelyezett síndarabokat. Az általa levont következtetés az volt, hogy azok már nem alkalmasak beépítésre, és egyébként sem jár arra vonat évek óta. Végül is egy próbát megér. Nekiáll feldarabolni a vasat, és ha szólnak, abbahagyja, ha nem, minél többet tud elvinni, annál több lesz a jövedelme.

Megkereste egy 24 éves ismerősét, akivel megegyeztek, hogy segít ehhez a munkához szükséges komoly felszerelést szerezni. Sikerült is szakembert találniuk, aki inkább egy benzinnel működő aggregátorral és flexszel járult hozzá, a tudomása szerint nem jogtalan lopáshoz. A flex vitte a vasat, az nem volt gond. Már csak a feldarabolt áru elszállításáról kellett volna gondoskodni, amikor megszólította őket egy a hangra felfigyelő helyi lakos.

Az egyenként 1152 kg tömegű és 280.000 Ft értékű síndarabok eltulajdonításával próbálkozó várpalotai férfiak ellen nagyobb értékű lopás kísérlete miatt indult eljárás. Az, hogy nem keletkezett nagyobb kár a határozott állampolgári és rendőri fellépésnek volt köszönhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.