Külföldi értékesítéssel manipuláló csalókat fogtak

Magánúton "exportáltak" autókat Ukrajnába

Autók külföldi értékesítésével manipuláló csalókat fogtak el a vásárosnaményi rendőrök Budapesten; a csoport körözött vezetőjét és két társát őrizetbe vették.

2012.05.14 15:49MTI

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője, Tamásné Berki Bianka elmondta: a csalókra szervezett akció keretében, egy időben, még a múlt kedden csaptak le a beregi rendőrök Budapesten, Dunaújvárosban, Százhalombattán és Szigetszentmiklóson, és házkutatásokat is tartottak.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak nagy értékű gépkocsikat csaltak ki bizományi értékesítés címén tulajdonosaiktól, az autókat Ukrajnába vitték, és feltehetően ott adták el saját hasznukra. Volt olyan eset is, amikor a tulajdonos beleegyezésével vitték a járművet a szomszédos országba, itthon pedig a gépkocsi ellopását jelentette be az autós.

A nyomozás során a rendőröknek sikerült azonosítaniuk a bűnözői csoport feltételezett vezetőjét, aki ellen több bírósági elfogatóparancs is érvényben van. A körözött férfit budapesti bérelt lakásában fogták el.

Az ügyben a vásárosnaményi rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.