Két embernek el kellett hagynia az otthonát

Mérgező gáz szivárgott Egerben

Mérgező ammónia szivárgását szüntette meg kedd hajnalban Egerben a katasztrófavédelem.

2012.05.15 15:32MTI

A gázszivárgás miatt két embernek el kellett hagynia az otthonát, illetve egy utcában arra kérték a helybelieket, hogy maradjanak az épületekben - közölte Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője.
   
Az eset kapcsán közveszélyokozás miatt indított nyomozást az egri rendőrkapitányság - tette hozzá.
   
Mint elmondta, hétfő este fél tíz után bejelentés érkezett az egri tűzoltóságra, miszerint a Verőszala utcában szúrós szag érezhető. A helyszínre érkező tűzoltók kihívták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborját.
   
A lakott épületektől 100-150 méterre egy dombtetőn megtaláltak ötven ammóniapalackot, közülük 15 üres volt. Megállapították, hogy öt palackból szivárog a gáz; a vízoldékony anyagot a tűzoltók vízsugárral lakatlan terület felé terelték, illetve a védőruhás katasztrófavédelmi szakemberek hajnali fél egyre zárósapkák felhelyezésével megszüntették a gázszivárgást - közölte Antal Erika.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.