Bringára szakosodtak

Elfogták a gödrei tolvaj triót

Számos kerékpárlopás írható a számlájukra, a kaposvári biciklisek végre fellélegezhetnek.

2012.05.14 15:48ma.hu

A Kaposvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi járőrei a bűnügyi osztály kutyás egységével közösen elfogta május 11-én a hajnali órákban azt a három gödrei személyt, akik aznap elfogásukat megelőzően három kerékpárt is elloptak és elrejtettek Kaposvár belterületén.

Az ügy adataiból kiderült, hogy a 17-20 és 25 éves fiatalok kerékpárlopási szándékkal érkeztek Kaposvárra, úgy tervezték, hogy a lopott kerékpárokkal majd hazatekernek. A lopások során két kerékpárt egy udvarból már elemeltek, ahol három kerékpár volt ugyan, de a harmadik kerékpárt záró lakatot nem sikerült levágniuk.

A két lopott kerékpárt ezután a belvárosban rejtették el, majd tovább indultak és loptak egy harmadikat is. A harmadik lopást követően kettévált a csapat és a legidősebb közülük a lopott kerékpárra pattanva elhajtott, de másik két társát nem sokkal később megállították és igazoltatták a járőrök, melynek során előkerült egy lemezvágó olló és fény derült a lopásokra is.

A két személy elfogását követően a bűnügyi kutyás egységnek sikerült elfognia a kerékpáros férfit, aki megpróbált a városban elmenekülni, elbújni a rendőrök elől. A személyek vallomása alapján számos kerékpárlopás írható a számlájukra, melyeket Kaposváron követtek el.

A trió legidősebb tagját őrizetbe vették, jelenleg pedig előzetes letartóztatását tölti. Az ügyben megtartott házkutatások során több kerékpárt megtaláltak a nyomozók – tájékoztatta a ma.hu-t az SMRFK Sajtószolgálata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.