A férfiak Hollandiából szállítottak kokaint

Kábítószer-kereskedők ítéletét enyhítette jogerősen a Szegedi Ítélőtábla

Jogerősen enyhítette a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön két férfi büntetését, amelyet kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt szabott ki első fokon a Gyulai Törvényszék. A férfiak Hollandiából szállítottak kokaint Olaszországba és Magyarországra, legalább 8 alkalommal összesen 5,5 kilónyit értékesítettek.

2013.01.03 19:33MTI

A Mezőlaki Erik vezette büntetőtanács megállapítása szerint a vádlottak társtettesként, bűnszervezetben követték el a cselekményt. Az elsőrendű vádlott, Szlávik Tivadar fegyházbüntetését 20 évről 12 évre enyhítette, a vagyonelkobzásra vonatkozó elsőfokú rendelkezést viszont hatályon kívül helyezte az ítélőtábla. Csorba Gábor másodrendű vádlottat 12 év helyett 8 év fegyházra ítélték. A két férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.
   
Az ítélet indoklásakor elhangzott, hogy az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg a vádlottak bűnösségét, azonban – tekintetbe véve minden körülményt – túlzottan súlyos büntetést szabott ki.
    A korábbi ítélet ellen a vádlottak fellebbeztek, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.
   
A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2009 őszén kokain Hollandiából Olaszországba és Magyarországra szállítását szervezte meg, kiépítette a drog beszerzésének, szállításának és értékesítésének rendszerét, tartotta a kapcsolatot az eladókkal, szállítókkal és vásárlókkal. Futárként két ismerősét, a másodrendű vádlottat és Kondorosi Zoltánt alkalmazta. (Kondorosit az olasz hatóságok elfogták, és Olaszországban jogerősen elítélték.)
   
A bűnszervezet 2009 ősze és 2009. december 3. között legalább nyolc szállítmány kokain csempészését és értékesítését bonyolította le. Összesen legalább öt és fél kiló drogot szerzett meg, és ebből legkevesebb ötkilónyit értékesített. Ez a jelentős mennyiség alsó határának több mint tízszerese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.