Hét kilométeren át követte a nyomokat az eb

Betörőket buktatott le a nyomkövető kutya Szabolcsban

Nyomkövető kutya buktatott le két sorozatbetörőt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; a 22 és 23 éves tiszaeszlári lakosokat a rendőrség őrizetbe vette.

2012.05.08 16:47MTI

Tamásné Berki Bianka, a térségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője elmondta: a két férfi hétfő hajnalban tört be egy családi ház melléképületébe, ahonnan élelmiszereket, tyúkokat és egy kerékpárt loptak el.    

A helyszínre riasztott rendőrök nyomkövető kutyát is igénybe vettek a tettesek felkutatásához, az állat hét kilométeren át követte a betörők nyomait, majd Tiszaeszlár és Bashalom között egy romos házhoz vezette a rendőröket.    

A szóvivőhelyettes tájékoztatása szerint a rendőrök felismerték a betörés helyszínéről ellopott, a ház oldalához támasztott kerékpárt, az ott tartózkodók beismerték a bűncselekmény elkövetését, sőt több, a közelmúltban elkövetett betörést is bevallottak.    

A rendőrség kezdeményezi a két férfi előzetes letartóztatásba helyezését - tette hozzá Tamásné Berki Bianka.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.