Eljárás indult ellenük

"Csak" az életüket rongálták az elfogott fiatalok

Rongálás gyanúja miatt állítottak elő a járőrök egy 16 és egy 17 éves fiút hétfőn kora délután a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. Időközben azonban kiderült, a rongálást mégsem ők követték el, viszont kábítószert fogyasztottak, így emiatt indult velük szemben büntetőeljárás.

2012.05.08 15:13ma.hu

Az egyik fehérvári helyi járatos busz sofőrje tett bejelentést hétfőn kora délután a rendőrségre. Mint elmondta, a fehérvári Liget soron lévő buszmegállóban egy általa ismeretlen férfi megpróbálta megütni, majd miután az ütés elől kitért, összetörte a csuklós busz jobb első visszapillantó tükrét.  
 
A bűncselekmény előzménye az volt, hogy amikor a gépkocsivezető a busszal elindult a megállóból, észrevette, hogy három fiatal fut a busz után. Miután megállt, az egyik fiú ököllel ütlegelni kezdte az első ajtó üvegét, majd amikor felszállt a buszra ököllel a férfi felé ütött, de mivel az elhajolt, így nem találta el. Ekkor társa a sofőr és közé állt, hogy a bántalmazást megakadályozza. Ekkor a fiú leugrott a buszról, majd a szélvédőt ököllel többször megütötte, illetve a visszapillantó tükörbe belekapaszkodva, azt nekicsavarta a szélvédőnek, aminek tartószerkezete meghibásodott, míg a tükör széttörött. A kár 40 000 Ft.

A társaság harmadik tagja ekkor odakiáltott az elkövetőnek, hogy hagyja abba, mire az társával együtt elszaladt.     
 
A bejelentést követően a sértett által adott személyleírás alapján a rendőrök kettő fiatalt a közeli Szedreskerti lakónegyed egyik lépcsőházából állították elő a bűncselekménnyel kapcsolatban a rendőrkapitányságra. A sértett azonban csak egyiküket ismerte fel, és benne is csak azt a személyt, aki a társa elé állt, hogy őt ne tudja bántani. A másik fiú a sofőr számára ismeretlen volt. Így mind a ketten tanúként szerepelnek ebben az ügyben.
 
Egy tegnap indult másik eljárásban azonban gyanúsítottként lett kihallgatva a 16 éves fehérvári és a 17 éves sárkeresztesi fiú. Ugyanis a rendőri intézkedés során kiderült, hogy tegnap mind a ketten füves cigit szívtak, amit egyikük adott el a másiknak, és ezt mind a ketten el is ismertek. A náluk tartott házkutatás során az idősebbiknél az ablakban egy tő vadkender, míg a fiatalabbiknál egy táskából, illetve a konyhaasztalról összesen 16 zacskó ismeretlen eredetű anyagmaradvány került lefoglalásra.

A nyomozók mind a kettőjüket kábítószerrel való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, illetve mintavételre állították őket elő. Szabadlábon védekeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.