Második világháborús bombát találtak

Kiürítették Eger belvárosát

Kiürítették Eger belvárosát szerda délután, így a Dobó teret, a várat és a frekventált turisztikai övezetben lévő hoteleket, vendéglátóhelyeket is, miután második világháborús bombát fordítottak ki munkagépek a Dobó tér közelében.

2011.08.24 20:32MTI

A munkások a Dobó térbe torkolló Dr. Hibay Károly utca egy magántelkén találták a 250 kilogrammos repülőbombát - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A tűzszerészek nem sokkal 6 óra előtt kezdték meg a helyszínen a gyújtószerkezet hatástalanítását, és előreláthatóan este 8-ig elszállítják a bombát - tette hozzá Lázár Levente.

Zentai László, az egri önkormányzat médiareferense korábban arról tájékoztatott, hogy a kiürített lakóházakban élőket a Lenkey János Általános Iskolában helyezték el addig, amíg a tűzszerészek nem szállítják el a robbanószerkezetet.

Eger a főváros és a Balaton után az ország harmadik leglátogatottabb turisztikai központja, és a látogatók legfőbb célpontja a Dobó tér, a vár és környéke. Évente mintegy egymillió vendég keresi fel a várost.

Visszatérhettek a lakók

A polgármesteri hivatal közlése szerint mintegy négyezer ember térhetett vissza otthonába a robbanószerkezet hatástalanítása után.

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a tűzszerészek a helyszínen hatástalanították a gyújtószerkezetet, majd intézkedtek a bomba elszállításáról.

Zentai László, az egri önkormányzat médiareferense arról tájékoztatott, hogy a kiürítés idejére egy szakközépiskolában, illetve egy művelődési házban helyezték el a lakókat. A nagy melegben gondoskodtak a vízellátásról, és tisztálkodási lehetőséget is biztosítottak - mondta a referens.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.