Robbanószerkezetet bütykölt

Elfogták a lengyel pokolgépes Breiviket

A lengyel Központi Nyomozó Hivatal (CBS) őrizetbe vett egy 20 éves férfit, aki robbanószerkezeteket készített - közölte a Nowy Sacz-i ügyészség csütörtökön.

2011.07.28 16:23MTI

A kis-lengyelországi (Malopolska) vajdaságbeli, a lengyel-szlovák határon fekvő Muszynában élő férfi - akárcsak Anders Behring Breivik, az oslói merénylő - műtrágya készítéséhez szükséges alapanyagokat használt fel a robbanószerkezetek elkészítéséhez.

Dariusz Nowak, a kis-lengyelországi vajdasági rendőrség szóvivője közölte, hogy egy, az interneten elhelyezett videofelvétel alapján jutottak a bombagyáros nyomára. A felvételen, amelyet maga helyezett el a világhálón, egy pokolgép felrobbantása látható egy erdőben. A férfi garázsának átkutatása során a rendőrség két robbanószerkezetet talált, valamint a bombák előállításához szükséges alapanyagokat, köztük olyat, amelyet a műtrágyához használnak, valamint amatőr gyújtószerkezeteket. A férfit 6 hónaptól 8 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

Az elmúlt héten vették őrizetbe a kis-lengyelországi vajdaság székvárosában, Krakkóban a 38 éves Rafal K.-t, aki beismerte, hogy házilag készített robbanószerkezetekkel négy robbantást hajtott végre a városban.

A detonációkban öten sérültek meg. A férfi által bérelt garázsban tárolt alapanyagokból a rendőrség szerint 100 robbanószerkezetet lehetett volna előállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.