Majdnem tragédia lett

Bombaszakértők segítettek a robbanó nyakörves lányon

Nem esett baja annak a fiatal lánynak, akinek nyakára gyanús tárgyat erősített egy ismeretlen. A szakemberek leszedték a szerkezetet.

2011.08.03 18:06ma.hu

Filmbe illő jeleneteknek lehettek tanúi a bámészkodók Sydneyben: egy ismeretlen bombát erősített egy 18 éves diáklány nyakára, melyet a tűzszerészek próbáltak hatástalanítani.

A dráma akkor kezdődött, amikor Sydney North Shore városrészében, mely egyébként az egyik leggazdagabb negyednek számít, az akkor épp egyedül lévő diáklány helyi idő szerint 2 óra 30 perckor azzal hívta a rendőrséget, hogy egy ismeretlen, símaszkos férfi bombát szerelt a nyakára, és váltságdíjat követel.

Legutolsó információk szerint a férfi a bomba felhelyezése után elmenekült.

A kiérkező rendőrök és bombaszakértők kiérkezésük után azonnal lezárták a környéket és kordonokat állítottak fel, valamint evakuálták a közelben lakókat.


A rendőrség nem hajlandó megerősíteni azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a támadó egy váltságdíjat követelő írást is hagyott a bomba mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.