8 megapixel másfél centin

Örömhír mobilfotósoknak: 8 megapixeles kamera a Samsungtól

Mindazok, akik telefonjukat fotózásra használják, ujjonghatnak hosszasan: a Samsung előállt a világ eddig legkisebb mobilkamerájával. A körülbelül másfél centi széles alkatrész 8 megapixeles fotók készítését teszi lehetővé.

2008.03.18 19:40ma.hu

A Samsung bemutatta a világ eleddig legkisebb mobilkameráját: a 8 megapixeles CMOS-érzékelő 28x15,3x8,5 milliméteres méretekkel bír, és kifejezetten mobiltelefonokhoz fejlesztették ki. Ráadásul 10 százalékkal kisebb, mint 5 megapixeles elődjei, továbbá 1600-as ISO értékig érzékel, kiszűri a kézremegést, arcfelismerő rendszerrel, 1 centis makrómóddal és automatikus kioldással támogatott (ami mosolygós arcokra aktiválódik - már ha ezt mind el lehet hinni).

A megjelenés a harmadik negyedévre várható - akkor kiderül, mindezt komolyan gondolják-e, vagy az év viccét prezentáltuk Önöknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.