Dizájn és tudás: Armani-Samsung

Új luxusmobil a Samsungtól és Giorgio Armanitől

A Giorgio Armani csoport, a világ egyik vezető divattervező vállalkozása és a Samsung Electronics, a mobiltelefonok illetve telekommunikációs rendszerek vezető gyártója bemutatta az új Giorgio Armani - Samsung luxus mobilt.

2008.01.25 07:50ma.hu

Személyesen Giorgio Armani leplezte le a várva várt készüléket a sajtó munkatársai előtt a milánói Armani/Teatroban közvetlenül a 2008-as tavaszi - nyári női divatbemutatója előtt.

A Giorgio Armani által tervezett és a Samsung Electronics közreműködésével létrehozott Giorgio Armani - Samsung mobil elsősorban azoknak a vásárlóknak készült, akiknek egyaránt fontos a készülékük magas szintű technikai tudása, impozáns megjelenése és tetszetős külseje.

A két cég számára a luxus mobil bevezetése csupán az első lépésnek számít. Távlati terveik szerint, hordozható illetve a háztartási elektronikai cikkek széles választékát szeretnék közösen létrehozni és árusítani Giorgio Armani, Emporio Armani illetve Armani/Casa márkanevek alatt. Az elképzelések alapján a készülékek egyesíteni fogják Giorgio Armani utánozhatatlan esztétikai formavilágát a Samsung úttörő, új technológiáival.

"Napjainkban, életünk minden területén jelen van a divat. Nem csupán az öltözködésben, hanem a lakberendezésben az autókban, amelyeket vezetünk és természetesen azokban a technikai eszközökben, amelyeket például otthoni használatra vásárolunk. Ma már legalább annyira fontos, hogy milyen telefonunk van, vagy milyen televíziót veszünk a nappalinkba, mint az, hogy milyen cipőt vagy táskát hordunk. Miközben a Samsung termékek mindennapjaink szerves részévé váltak, mára már azt is felismerték a fejlesztők, hogy az önkifejezésnek is fontos szerepe van egy - egy termék tervezése során." - nyilatkozta Giorgio Armani, a Giorgio Armani csoport elnök - vezérigazgatója.

"Mostanában a mobiltelefon gyártók nem pusztán készülékeket árusítanak, hanem az életszemléletük és kulturális felfogásuk egy darabját is. Mi igazán hiszünk abban, hogy Giorgio Armani kreatív segítségével egy újabb lépést tettünk a vásárlói igények teljesebb kielégítésének irányába. Úgy vélem, hogy a Giorgio Armani - Samsung luxus mobillal tovább tudjuk gazdagítani vevőink életét. Ez egy áttörő jelentőségű együttműködés a világ egyik legbefolyásosabb dizájnere és vezető elektronikai vállalata között. Tökéletesen illeszkedik Armani egyedi tervezői munkája a Samsung innovatív technológiájához" - jegyezte meg a kooperációról Gesung Choi, a Samsung Electronics elnöke.

Giorgio Armani - Samsung mobil telefon

A nagy, 6,6 centiméter átmérőjű QVGA TFT LCD kijelző maximálisan kiszolgálja a felhasználók vizualitás iránti igényeit. Ezzel együtt optimális kezelhetőséget biztosít számukra a teljes érintőképernyő. A grafikai megjelenés illetve az audio kiegészítők formái szintén Armani modern egyszerűségét tükrözik. A hitelkártya méretű nagyságával és 10,5 milliméteres szélességével, a Giorgio Armani - Samsung mobil remekül illeszkedik a tulajdonosa tenyerébe.

Tömörsége ellenére a készüléken megtalálhatóak a legújabb multimédiás alkalmazások. Fényképezhetünk a 3 megapixeles kamerával, kedvünkre válogathatunk a zene lejátszóra feltöltött számokból, illetve szörfözhetünk a világhálón is az internetes kereső segítségével. A Giorgio Armani - Samsung mobil memóriája microSD kártyával bővíthető illetve Bluetooth sztereo headset is hozzákapcsolható.

Ráadásképpen Giorgio Armani speciális, bőrből készült telefontartót is tervezett a készülék biztonságos tárolásához.

Az új mobil 2007 novemberétől, a Giorgio Armani nevével fémjelzett boltokban lesz kapható a legtöbb európai országban.

Giorgio Armani - Samsung mobil műszaki jellemzők:


Szabvány GPRS / EDGE (900 / 1800 / 1900)
Kamera felbontás3 megapixeles kamera
Kijelző2.6" QVGA TFT LCD (262K szín)
MultimédiaH.263, AAC+ / MP3 / WMA, MPEG4, AAC, e-AAC+
SzolgáltatásokBluetooth 2.0 / USB 2.0 / MTP 2.0
Mobil nyomtató (BPP, PictBridge)
Micro SD memória bővíthetőség
Bluetooth sztereo headset (A2DP)
Teljes érintőképernyő és érintő kijelzők
Méret és súly87.5 x 54.5 x 10.5 mm / 85g
Akkumlátor880mAh

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.