Monitorba épített számítógép a Samsungtól

Az iMac nyomában a Samsung

A képernyőbe épített számítógép ötletes találmány: bejött már az Applenek, hamarosan előrukkol vele az Asus is, de addig is a Samsung is előállt egy példánnyal. A Full HD készülékben dupla magos Athlon dolgozik: nagyjából mindenre jó lesz.

2008.02.28 13:50ma.hu

A Samsung 206 centi átmérőjű monitorral rukkolt elő - ez már önmagában érdekes hír, hát még akkor, ha hozzátesszük: a megjelenítő nem szimpla monitor, hanem egy komplett számítógépet is beleépítettek - így a kívánatos tartalom tulajdonképp a monitoron belül létrehozható.

Persze a Samsung SyncMaster 820DXn névre hallgató megjelenítő tulajdonságai is figyelemre méltóak: 1:5000 kontrasztarány, 1920x1080 képpontos felbontás, 8 ms képfrissítés - de belül is érdekes: 1,8 GHz-en járó AMD Athlon 64 X2 3200+ processzorral, 512 magabájt memóriával, természetesen ATI grafikus lapkával és 4 gigabájtos flash háttértárral szerelik - nem egetverően erős konfiguráció, de amire kell, tökéletes. Sőt. saját alkalmazás is segíti a megjelenő tartalmak menedzselését.

Már ha a telepített Windows XP engedi ennyi memória mellertt - bár a három éves garanciaidő alatt akár meg is makacsolhatja magát, nagy baj nem lehet belőle. Bár 77 ezer dollárért már illik valamit nyújtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.