Új Samsung nyomtatók

Új nyomtatókkal ment a Samsung a CESre

A Samsung Electronics America, a világ második legnagyobb lézer nyomtató gyártó cége a 2008-as CES-en bemutatta a CLX-6200FX és CLX-6210FX elnevezésű színes, multifunkciós lézernyomtatóját.

2008.02.06 08:15ma.hu

A CLX-6200FX nyomtató kifejezetten irodai felhasználók részére készült, amelynek használatakor nincs szükség kompromisszumra sem a minőségi színes nyomtatás, sem a nyomtatási sebesség terén. A CLX-6210FX ráadásul úgy növeli a termelékenységet, hogy egyúttal csökkenti a költségeket.

Az első lap nyomtatásához csupán 14 másodpercre van szüksége a készülékeknek, és akár mono akár színes nyomtatási feladatoknál is 20 oldal/perc sebességre képes A4-es méretben. A CLX-6200FX 360 MHZ-es processzorral és 128 MB memóriával rendelkezik, amely akár 384MB-ra is növelhető. A nyomtatót, funkciói alkalmassá teszik arra, hogy szkenneljünk vele, ugyanakkor képes arra is, hogy USB portra mentsünk vele, vagy USB-re nyomtassunk. Továbbá akár PDF, JPEG, TIF vagy más formátumokat is könnyedén képes átkonvertálni anélkül, hogy számítógéphez lenne hozzákapcsolva. Dokumentumaink nyomtatása közvetlenül is elvégezhető egy USB meghajtóról. A CLX-6200FX nyomtató egyike a legköltséghatékonyabb készülékeknek a hasonló kategóriájú nyomtatók körében.

A CLX-6210FX, amely opcionálisan merevlemezes meghajtóval is beszerezhető, 20 lapot képes kinyomtatni percenként mono- és színes nyomtatás esetén A4-es méretben, továbbá egy duplexes, papíradagolóval (Duplexing Automatic Document Feeder) is kiegészíthető. A CLX-6210FX típusú nyomtató is 360 MHz-es processzorral és 128MB memória kapacitással rendelkezik (amely szintén megnövelhető akár 384MB-ra is). A készülék a vezeték nélküli munkavégzést is lehetővé teszi. A nyomtató 2400x600 dpi felbontásra képes, kiszolgálva ezzel a vásárlók igényeit a költségek növelése nélkül.

"A Samsung tovább kívánja szélesíteni azon minőségi, színes nyomtatást kínáló készülékeinek palettáját, amelyek a kis- és közép méretű vállalatok igényeit szolgálják.. A trendek folyamatos megújulása vehető észre a piacon, ezért a Samsung továbbra is arra törekszik, hogy a fejlesztéseinek köszönhetően kimagasló szerepet töltsön be az egyre bővülő nyomtatási lehetőségek kínálatában." - mondta Jay Shears, a Samsung Electronics America irodaautomatizálási részlegének vezetője.

A CLX-6200FX és a CX-6210FX is 250 papír tárolására alkalmas tálcával rendelkezik, amelynek tartalma 500 lapra emelhető egy második tálca hozzáadásával. Az automatikus, duplexes nyomtatás szintén alapértelmezett a két készülék esetében, amely funkció segítségével akár a papír mindkét oldalára is egyszerre nyomtatható a dokumentum. Ez nagymértékben lecsökkenti a nyomtatási költségeket és a papírfelhasználást is, és kíméli a környezetet. Az 50 lapos ADF-nek és a beépített FAX-nak köszönhetően mind a CLX-6200FX, mind pedig a CLX-6210FX erős és hasznos eszköz lehet egy növekvő vállalat életében.

A CLX-6200FX színes, multifunkciós lézernyomtató ajánlott fogyasztói ára 799,99 dollár (136.000Ft), a CLX-6210FX nyomtatóé pedig 999,99 dollár (170.000 Ft). Mindkét készülék elérhető lesz a Samsung kiskereskedői partnereinél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.