Zsákutcába jutott tárgyalások

Az összes klipet blokkolja a YouTube Németországban

Zsákutcába jutottak a Google és a GEMA német szerzői jogvédő társaság között folyó licencdíj-tárgyalások.

2009.04.02 14:03ictpress

A Google a megállapodásig, blokkol minden zenei videót a YouTube Németországból elérhető verzióján, hasonlóan a korábbi nagy-britanniai döntéshez. A két fél között március 31-ig volt érvényben szerződés. A hetek óta folyó tárgyalások nem vezettek eredményre, ugyanis a YouTube nem akart eleget tenni a GEMA több kérésének, és nem volt egyetértés a fizetendő jogdíjak mértékében sem.

Patrick Walker, a YouTube többek között európai régiójáért felelős igazgatója nyilatkozatot jelentetett meg, amelyben leírta, hogy a GEMA az online zeneterjesztés történetének legnagyobb licencdíját követelte tőlük, az angol szerzői jogvédő társaságnak fizetett összeg 50-szeresét. Az igazgató hozzátette, továbbra is bíznak a megállapodásban, és arra törekednek, hogy a művészek és a kiadók megkapják az őket megillető bevételeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.