Váratlan helyekről támadó vírusok

Újabb YouTube-vírust találtak

Egy informatikai biztonságtechnikával foglalkozó cég figyelmeztetése szerint ismét a kiber-bűnözők céltáblájává vált a YouTube: ezúttal az üzenőrendszert használják fel támadásra. Vigyázzon magára minden kedves YouTube rajongó!

2009.01.20 19:34ma.hu

Új ügyeskedések színterévé vált a YouTube üzenőrendszere: a nemzetközi használatú videómegosztó oldalon ismeretlenek egy Autodelete.G nevű kártevő terjesztésébe kezdtek.

– A felhasználó kap egy üzenetet, amiben az áll, hogy titokban lefilmezték – magyarázta a vállalat magyarországi igazgatója –, és az üzenetben természetesen ott a videó linkje is. A trükk nagyon olcsó és szakállas, de pont ez benne a hatékony: sokan már csak reflexből, az első ijedtség miatt rákattintanak. A link természetesen nem egy videóhoz vezet, hanem a kártevőt tölti le a pórul járt felhasználó gépére.

– Fokozott óvatosságot javaslunk mindenkinek, mert a YouTube-hoz és a FaceBook-hoz hasonló szociális hálózatokon a jövőben még több támadás várható – fűzte hozzá a vezető. – A kiber-bűnözők számára ez a legegyszerűbb módja, hogy széles körben, gyorsan és feltűnésmentesen terjesszék a különféle kártevőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.