Szaporodó protestvideók

YouTube felhasználók harca a Warner és a Google ellen

Két dolog biztos a YouTube kontra Warner Music harcot illetően. Egy, hogy egyik félnek sincs 100%-osan igaza. Kettő, a felhasználók nagyon dühösek a feltöltött videók eltüntetéséért vagy elnémításáért. A dühüknek ezért tiltakozó videókban adnak hangot.

2009.01.26 08:29koac, ma.hu

Mivel nem sikerült meghosszabbítani a YouTube és a Warner Music között lévő megállapodást, az utóbbi időben rengeteg videó került törlésre a népszerű videómegosztól oldalról. Ráadásul itt nem csak a hivatalos warneres videókról van szó, hanem az olyan házilag gyártott filmecskékről is, melyek alá a feltöltő olyan zenét illesztett, mely a Warner tulajdona. Ezen videók vagy már nincsenek is fent az oldalon, vagy pedig némák, mint a sír.

Nem csoda, hogy mindez nem tetszik a felhasználóknak, akik ezen nemtetszésüknek hangot is adnak, mégpedig néhány protestvideó formájában. Az eltűntetett videók gazdái elsősorban a Warner ellen ágálnak, ám a legtöbbjük kifejti azt is, hogy bizony a Google-ben is csalódtak, amiért nem sikerült meghosszabbítani a korábban jól funkcionáló együttműködést.

A videók legtöbb esetben nem túl szofisztikáltak, a rajongók javarészt az F betűs szó és a középső ujj használatával fejezik ki érzelmeiket, így ezen tiltakozások megosztásától most eltekintenénk, ám aki akarja a YouTube-on úgyis megtalálja ezeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.