Választást kínál az OCZ

Csináld magad noteszgépek

Ezúttal 15 hüvelykes, elsősorban játékosoknak szánt laptopokat kínál az OCZ, melyeknek főbb alkatrészeit a vásárlók maguk választhatják ki.

2008.11.03 09:57koac, ma.hu

Még múlt csütörtökön jelentette be első 15 hüvelykes játékra szánt – Intel Centrino 2 platformos - noteszgépeit az OCZ. A cég már korábban is kínált DIY (Do it Yourself, magyarul csináld magad) termékeket, amely kifejezés jelen esetben annyit takar, hogy a gyártó átengedi a választás a jogát a vásárlóknak, így mindenki maga döntheti el, milyen alkatrészeket szeretne a jövőbeni gépében tudni. Persze az alapok minden laptopban azonosak. Az egészen pontosan 15.4 hüvelykes 1280x800-as felbontásra képes gépekbe egy ATI Radeon HD 3650-es videókártya került, 512 MB memóriával.

Optikai meghajtóját már mindenki maga választhatja ki, mely lehet egy hétköznapi DVD-író, de akár Blu-ray meghajtót is választhatunk. Processzorügyben az Intel Core 2 Duo és Extreme megoldásai jelentik a választékot, kezdve a 2.0 gigahertzes modellektől, 2.6 Ghz-ig bezáróan. Ugyanígy eldönthetjük azt is, hogy mennyi memóriára van szükségünk, a plafont ez esetben a 8 gigabájt jelenti. Merevlemezekből is nagy a kínálat, beérhetjük akár egy 80 gigás modellel is, de akár egy 500 GB-os verzióval is meglephetjük magunkat. Sebességügyileg 5400 és 7200 RPM között variálhatunk. Ha azonban úgy döntünk, hogy inkább az SSD-ket preferáljuk a HDD-kkel szemben, akkor sincs probléma, az OCZ több típusú Solid State Drive-al áll rendelkezésünkre. A beépített 4 az 1-ben kártyaolvasó szintén opcionális.

Amit biztosan megkapunk, ha az OCZ gépeit választjuk, az 3 darab USB és egy HDMI port, Expresskártya slot, Bluetooth 2.0, egy 2 megapixeles kamera valamint egy ujjlenyomat-olvasó. Operációs rendszer a Windows Vista SP1 lesz, amely lehet 32 illetve 64 bites is.

Az egyedüli problémát a megfelelő számítógép-szerelési szakértelem hiánya okozhatja. OCZ-ék ugyanis a rendelt alkatrészeket külön szállítják, vagyis a vásárlónak mindent magának kell majd otthon a vázba applikálnia.

Az OCZ 15.4 DIY noteszgépek ára, és megjelenési ideje egyelőre nem ismert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.