4G-s laptopok

Érkeznek az Acer első Xohm WiMAX-ot támogató noteszgépei

Az Acer két laptopot dobott piacra, melyeken keresztül csatlakozhatunk az egyelőre csak Baltimore-ban elérhető Xohm WiMax hálózatra.

2008.10.09 08:57koac, ma.hu

A tajvani illetőségű Acer két új noteszgéppel jelentkezik, melyek elsődleges és legfontosabb tulajdonsága, hogy támogatják a Sprint által a múlt héten útjára indított 4G Xohm WiMAX-ot. Az Acer Aspire 4930-6862 és az Aspire 6930-6771 gyakorlatilag mindenben, így specifikációikban és árukban is megegyeznek, az egyetlen különbség a két masina között a kijelzőjükben keresendő. Míg az utóbbi egy 1366x768-as felbontású 16 hüvelykes LCD képernyőt kapott, addig az előzőhöz egy 1280x800-as 14.1 colos verzió dukál. Mindkét gépbe egy-egy Intel WiMAX/Wi-Fi modell került, processzor gyanánt pedig egy-egy 2 Ghz-es Core 2 Duo-t pakoltak a készülékekbe Acerék, ezek mellé jár még 3 Gigabájt RAM is, míg a grafikai funkciókért egy integrált Intel GMA 4500 MHD vezérlő felelmajd.

Mindkét készülék előre telepített Windows Vista operációs rendszerrel lesz majd megvásárolható, ugyanúgy ahogy mindkét gépben találunk majd egy-egy 320 gigás merevlemezt, beépített webkamerát valamint egy 5 formátumot olvasni képes kártyaolvasót is. A készülékek támogatják Dolby Home Theater audiót is, mely funkció elsősorban a 6930-6771-as készülék esetében lesz hasznos, hiszen ennek a kijelzőjének a képaránya 16:9.

A WiMAX által garantált letöltési sebesség 2 és 4 Mbps közé esik, míg a feltöltés körülbelül 1-2 Mbps sebességgel történhet. A 4G hálózatot a Sprint az ígéretek szerint rövidesen kibővíti a Baltimore-on kívül eső területekre is.

A két WiMAX-kompatibilis noteszgép ára egyaránt 900 dollár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.