Ideális laptopok filmnézéshez

16:9-es noteszgépek a HP-től

A Hewlett Packard megújította a HDX családját. A termékvonal gépei ezentúl a játszás helyett inkább a mozizásra fókuszálnak majd.

2008.09.16 13:57koac, ma.hu

Még reggel beszámoltunk róla, hogy a Hewlett Packard új digitális képkereteket, valamint egy új egeret is bejelentett, de ezzel korántsem ért véget a megújult HP termékek sora. Ékes példa erre a két új HDX laptop, melyek még szeptember során megjelenhetnek a boltok polcain.

A két új noteszgép, a 16 hüvelykes képernyővel rendelkező HDX16-os és a 18.4 colos HDX18-as a Hewlett Packard első 16:9 képméretaránnyal rendelkező gépei. Ez az arány ideálisabb filmnézés szempontjából, de ugyanúgy mozizásra bátorít a beépített subwoofer, a mellékelt távirányító valamint a HDMI videó kimenet is. A gépek teljesítménye igen barátságosan áll a HD témához, tekintve, hogy a masinák belsejében 2.26 Gigahertzes Core 2 Duo processzor dohog, míg videókártya gyanánt egy GeForce 9600M GT-t kap a kedves vásárló.

A két gép közül a kisebb HDX16-os tekinthető a hétköznapibbnak az 1366x768-as (720p) felbontásával, valamint a benne található dvd-íróval és a 320 gigabájtos merevlemezzel. A HDX18-as ennél jóval többet kínál a maga 1920x1200-as (1080p) felbontásával, a Blu-ray kombójával valamint a két vincseszterével, melyek összesen 500 giga tárhelyet biztosítanak a felhasználó számára. Ami a két gépben közös az a 4 gigabájt RAM, valamint a 802.11n-es Wi-Fi.

Ahogy már volt róla szó, a masinák még ehónapban megjelennek. A HDX16 1299 dollárért lesz kapható, míg a HDX18-as 1549 dolláros kezdőáron startol majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.