Laptop kémeknek

Koncept noteszgép az IBM-től

Néha igen érdekes látni, hogy a különböző tervezők fantáziája merre szárnyal, s milyen korábban soha nem látott szerkezetben ölt testet. Ezúttal Nicolas Lehotzky laptopterveibe kukkanthatunk bele.

2008.10.16 12:01koac, ma.hu

A különféle koncept megoldások nagy részéből soha nem lesz valóság. A dizájnerek által megálmodott új termékek jó része már a tervezőasztalon elhullik, míg más tervek ugyan néha materializálódnak, tömeggyártásra már nem kerül sor. Ennek fényében persze azt sem tudni, mi lesz a sorsa a Nicolas Lehotzky által tervezett készüléknek, ám ettől függetlenül az IBM Security laptop sok érdekességet rejt.

Ha nem tudnánk miről is van szó, akár azt is hihetnénk, hogy egy James Bond film kelléktárából származik a készülék. Erre a nem is annyira futurisztikus kialakítás, hanem az érdekes funkciók utalnak. Külsőre ami igazán szemet szúr, az a noteszgép kijelzőjét (valójában persze csak a fedelét) is átdöfő ajtógombra emlékeztető valami, ami valójában egy szimpla ujjlenyomat-olvasó. Más kialakítással, de hasonlót már több mai laptopon is találhatunk. A szkenner és az iratmegsemmisítő azonban aligha nevezhető szériafelszerelésnek.

Ez utóbbi kettő egyes esetekben kétségkívül hasznos lehet, ám az elrejtett USB portok, valamint a titkos második kijelző melyet a külső fedőlap szétcsúsztatásával csalhatunk elő, már inkább csak a készülék elnevezése miatt kerülhettek a koncepcióba.

Ami biztos, hogy a készülék teljes mértékben rászolgál a nevére, de hogy ez elegendő e ahhoz, hogy az IBM Security laptopot egyszer a boltok polcain is viszontlássuk azt nem tudni.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.