Újra itt az eMachines

Megfizethető noteszgép Acer módra

Az Acer feltámasztja eMachines termékvonalát. A család legújabb tagjának elsődleges tulajdonsága, hogy normál mérete ellenére ára a netbookokéval vetekszik.

2008.10.30 19:01koac, ma.hu

Az Acer egy új eMachines noteszgépet jelentett be a mai napon, mely gyakorlatilag a termékcsalád újbóli életre hívását jelenti. A 14.1 hüvelykes „szimplán” csak eMD620-5777 névre hallgató készülékről tudni érdemes, hogy egy 1.6 gigahertzes AMD Athlon processzor hajtja majd. Memóriából 1 gigát kapnak majd a felhasználók, míg a tárolókapacitásról egy 160 gigás merevlemez lesz hivatott gondoskodni. Mindezen adatok talán egy kicsit szerénynek tűnnek 2008 vége felé, ám ha elmondjuk, hogy ezen gépet olyan áron kínálja majd az Acer, melyért korábban csupán jóval kisebb masinákat vásárolhattunk, akkor mindjárt más annak a bizonyos leányzónak a fekvése.

A gép egyébként teljes méretű billentyűzetet kapott, mint ahogy egy Wi-Fi modult, egy DVD írót, és egy ATI Radeon X1200 grafikus kártyát is szereltek a laptopba az Acer dolgozói. Ami egy kicsit visszalépésként hathat, az a noteszgépekben megszokott 3 USB port helyet ebben a masinában helyett kapó két ilyen jellegű bemenet.

Acerék szofverfronton igen bőkezűen álltak a témához, a Windows Vista Home Basic operációs rendszer mellett az alábbi programokat mellékelik a készülék mellé: Corel WinDVD, NTI CD/DVD Maker, Adobe Reader, Microsoft Works 8.5 és Office Home and Student (trial verzió).

Az eMachines eMD620-5777 november 1-től kezdi el árusítani az Acer, az igen baráti 430 dolláros áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.