Csak óvatósan a dél-koreai gyártó készülékével!

Óriási hiba a Samsung S6 update-ben

Akár elvesztheti minden adatát, ha felteszi az 5.1.1 Lollipop update-et.

2015.07.09 14:36ma.hu

A Samsung új csúcskészülékeihez megérkezett az új Lollipop update, mégpedig az 5.1.1 veriószámú. De lehetnek ám vele gondok! Az androidos fórumokon sokan szidják a Samsungot amiatt, hogy aki átállítja ujjlenyomat-érzékelésről PIN bekérésre a lock screent, többet nem tud belépni a telefonjába - ahogy azt e sorok írója is megtapasztalta. (Lehet csak akkor jön elő a hiba, ha van VPN kapcsolat beleállítva előre, de ezt nem tudtuk tesztelni, meg nem is akarjuk :-) )

De lehet megoldás: mielőtt átállítjuk a lock screen feloldásának módját, előtte töröljük a „credentials”-okat, magyarán a személyi azonosítóinkat a telefonon itt:

Configure -> Lock screen and security -> Other security settings -> Clear Credentials

VPN kapcsolatba sem lehet belépni, amíg ez előzőt nem tesszük meg. Egy jelszót kér olyankor, amit senki nem tud.

Aki viszont ezt nem törölte, még két módja van belépni, ha zárolt a telefonja:

- Vagy van Samsung-fiókja, és akkor fel tudja oldalni a képernyőzárat távolról vagy forduljon szakemberhez, ha nem az. (Az adb-vel oldható meg recovery mode-ban.)

- Vagy factory reset a telefonra, és egy teljesen üres telefonunk lesz. Azaz minden addigi adatunk elveszik.

Amúgy jól sikerült az update, pont a lock screen esetén több lett a beállítási lehetőség, és az akkumulátort sem fogyasztja annyira.

Például a sleep as android program korábban 100%-ról akár 63%-ra fogyasztotta a telefon töltöttségét egy alvás alatt, most csak 93%-ra, mint például más androidos telefonnál. A képernyőn a programokból visszalépve a nyitó oldalra az ikonok viszont néha lecsúsznak. Nem sikerült megoldani a memóriakezelési gondokat sem teljesen és a készülék ráadásul érezhetően lassabb lett, no persze nem nevezhető lassúnak.

Összességében azért jobb az 5.1.1 Lollipop, de csak óvatosan állítgassuk. És olvasgassuk a fórumokat, ha gondunk van!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.