Brutális színgazdagság a Samsung USHD tévéiben

Tévé: nem csak okos, látványos is

Az SUHD-ban rejlő technológia automatikusan elemzi a megjelenítendő képek fényerejét, minimalizálva a többletenergia felhasználást, miközben élesebb kontrasztot és mélyebb fekete színeket biztosít.

2015.01.12 13:00ma.hu
Forrás: Samsung

Kihasználva a Samsung saját fejlesztésű, környezetbarát nanokristály technológiája adta lehetőségeket és az intelligens SUHD-nek köszönhető képminőséget, a vállalat SUHD televíziói kontraszt, fényerő, élethű színek és képminőség tekintetében is figyelmet érdemelnek. Félvezető nanokristályaik mérettől függően különböző színeket bocsátanak ki, így élénk és valósághű árnyalatokat láthatnak a felhasználók. A gyártó állítása szerint a hagyományos televíziókhoz képest 64-szer több színt képesek megjeleníteni.

Az SUHD-ban rejlő technológia automatikusan elemzi a megjelenítendő képek fényerejét, minimalizálva a többletenergia felhasználást, miközben élesebb kontrasztot és mélyebb fekete színeket biztosít. Emellett a JS9500 SUHD televízió sarkított kialakítása sokkal nagyobb mélységet ad a TV képernyőjének, hátoldala pedig ráncolt textúrát kapott.

2015-től a dél-koreaiak összes új Smart TV-je, beleértve az SUHD televíziókat is, már a nyílt forráskódú Tizen operációs rendszert alkalmazza, amely teljes mértékben támogatja a webes szabványokkal történő TV-s alkalmazások fejlesztését. A TV könnyebben kapcsolódhat más eszközökhöz. A Bluetooth Low Energy (BLE) segítségével a Samsung Smart TV szoftvere automatikusan rákeres a közelben található Samsung mobileszközökre, és kapcsolódik hozzájuk. A Briefing on TV funkció nemcsak ébresztőként szolgál, hanem emellett szinkronizálja a Samsung mobileszközökön található adatokat, nagyképernyőn mutatva meg a legfontosabbakat, úgy mint a pontos időt, az időjárást és az aznapi tennivalókat.

A televíziók három sorozatban - JS9500, JS9000 és JS8500 -, és öt különböző méretben - 48-tól 88 hüvelykig - érhetők el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.