Samsung NX500

28 megapixel egy kompakt fényképezőben

Elképesztő, hogy ma már mi mindent bele tudnak zsúfolni egy kompakt fényképezőgépbe, akár a 4K (UHD) minőségű videofelvétel sem jelent problémát.

2015.02.25 17:00ma.hu
Forrás: Samsung

A Samsung bemutatta NX500-as fényképezőgépét, amely 28 megapixeles felbontásával, a BSI APS-C szenzorokkal, a 4K (UHD) minőségű videofelvétellel, DRIMeV képfeldolgozó processzorával, egyedi autofókusz rendszerével és a Samsung Auto Shot funkcióval a profik igényeit is kielégítheti. A beépített HEVC Codec a jelenlegi legmodernebb tömörítési technológia, hiszen a nagy felbontású videók méretét a H.264-es szabványhoz képest a felére csökkenti a minőség bármiféle romlása nélkül. Emellett az Interval Capture módban készített állóképek könnyen UHD time-lapse videóvá fűzhetők össze, s ez a művelet a fényképezőgépen is elvégezhető, így nem kell a fotókat a számítógépre továbbítani.

Az NX500 DRIMeV processzora sokkal gyorsabb, mint az elődje. Ez színhűséget, erőteljes zajcsökkentést és jobb képminőséget garantál. A 28 megapixeles szenzor és a hibrid AF rendszer ötvözése révén a felhasználók a legváratlanabb pillanatokat is elkaphatják az azonnali fókuszálás és képkészítés lehetőségével. Továbbá, másodpercenként akár 9 fotót is készíthetnek, így a felhasználók igen egyszerűen követhetik és rögzíthetik a körülöttük folyó eseményeket. A mozgó témák fotózásának lehetőségét tovább javítva az NX500-nál alkalmazott Samsung Auto Shot (SAS) funkció, ami a mozgásérzékelés révén pontosan képes megjósolni azt, hogy mikor lehet elkészíteni a tökéletes fotót különféle szituációkban, például amikor egy gyermek elkapja a felé dobott labdát.

A tenyérbe illeszkedő, akkumulátor és memóriakártya nélkül 287 grammos NX500 ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan tartsák a fényképezőgépet. A kihajtható és dönthető, valamint a fényerőt automatikusan állító kijelző segítségével a felhasználók önarcképet készíthetnek. A készülék vezeték nélküli csatlakozást biztosít Wi-Fin, Bluetooth-on és NFC-n keresztül. A magas adatátviteli sebesség és a Bluetooth révén a felhasználók nagyméretű képfájlokat és videofájlokat is gyorsan átküldhetnek okostelefonjukra vagy táblagépükre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.